lauantai 29. syyskuuta 2012

Mutta mitä tapahtuu studion ulkopuolella?

On hämmästyttävää, kuinka moni luulee, että radiotoimittajan työpäivä alkaa siitä kun lähetys alkaa ja päättyy siihen, kun lähetys loppuu. Jotkut myös tuntuvat luulevan, että tuottajat käsikirjoittavat juontajille spiikkejä tai muuta sisältöä. 

I wish.

Näin ei todellakaan ole.

Työviikkoni alkoi torstaina koneen käynnistyksellä. Hirveen kivan fanipostin olin saanut YleX Iltapäivän Mäkkäriltä. Taidan säilyttää tämän tossa työpisteeni hyllyllä, että muutkin huomaavat, että meitsi muuten oikeesti rulaa muidenkin mielestä kuin itseni.Kun sähköpostit on luettu, käyn moikkaamassa kiireistä tuottajaani Inaria. Toimituksessa lempinimen Änäri saanut tuottaja kertoo, mitä kanavan ajankohtaisia asioita lähetyksessä kannattaa viikonloppuna puffata, eli mainostaa ja mitä muuta lähetyksessä kannattaa käsitellä. Inarin huoneessa on myös kaikki parhaat teinilehdet ja kynsilakat. <3

Postilokeroiden kautta pitää myös kurvata ja OMG!!1!! Oli tullut muutakin postia kuin sinkkuja! Olin saanut kirjeen, mikä oli hyvin harvinaista ja mukavaa.

Sen lukemisen lisäksi koetan ehtiä kahlaamaan viikon lehtiä ja kiinnostavia artikkeleja läpi, jotta tiedän mistä kannattaa puhua viikonloppunakin. 

Köh.

No ehkä mä en ihan noita kaikkia lue. Seiskan nyt ainakin. Ja sarjakuvat. Netistä löytyy kuitenkin ne tärkeimmät.


 
Kun alan valmistella viikonloppua, piirrän siitä aina ensin suunnitelman. Selvitän YleX Iltapäivältä, mitä paloja kannattaa uusia YleX Viikonlopussa ja valitsen, mitkä biisit uusin Rytmibarometrista. Tällä viikolla toinen Rytmibarometribiisi löytyi aika nopeasti...

 

Tämän jälkeen alkaa armoton leikkaaminen ja klippeihin liittyvien spiikkien suunnittelu. Tämän kaiken ohessa ehtii yleensä juoda pari kuppia kahvia, vaihtaa kynsilakat ja tietysti tarkistaa some:sta ja uutisista, mitä Justin Bieberille kuuluu.

Lähetyksen valmisteluun käytän noin puolitoista työpäivää ennen varsinaista viikonloppua, riippuen vähän mitä kaikkea viikonlopun lähetykseen sillä kertaa kuuluu. 

Lauantaina ja sunnuntaina tulen muutamaa tuntia ennen lähetystä toimitukseen. Silloin kahlaan ajankohtaiset uutiset läpi ja tarkistan valmiiksi rakennetun soittolistan, eli en valitse yhtäkään lähetyksen biisiä itse Rytmibarometri-uusintaa lukuunottamatta.

Tästä jatketaan lauantaina klo 13 studion seinien sisäpuolella.

Leppoisaa viikonloppua!

Anne

2 kommenttia:

  1. Uskoisikohan tuota, kuvatkin olivat jotenkin lavastetun oloisia.
    Taitaa kuitenkin tuottaja tehdä kaiken ja vielä kuiskutella lähetyksessä korvanappiin, että sano nyt niin ja nyt sanot niin...

    VastaaPoista
  2. Eiköhän nämä sivut olleet minun puolestani ajankuluna tässä. Mukavia jatkoja X-tyylin parissa...

    VastaaPoista