perjantai 14. syyskuuta 2012

Viikonlopun leffatärppi

Alkuvuodesta tein pyhän päätöksen, etten mene enää ikinä katsomaan kotimaista komediaa teatteriin. I-ki-nä!!! Kotisohvalta katson näitä suomalaisia leffoja mielelläni, jos niistä ei ole tarvinnut maksaa mitään. 

Syynä on, että kotimaisiin komedioihin saa aina pettyä. En ymmärrä miksi Suomessa on niin vaikeaa tehdä aidosti hauskaa komediaa, vaan komedioiden pitää olla aina mustia ja jollain tavalla tragikoomisia. Eli ei kovin hauskoja, vaan lähinnä surullisia ja hemmetin vaivaannuttavia.

3 Simoa on poikkeus.


Näin nokkelaa dialogia ja aidosti hauskoja kohtauksia sisältävää kotimaista leffaa en ole eläessäni nähnyt. 3 Simoa on yllätyksellinen ja persoonallinen leffa, jonka seurassa viihtyi hemmetin hyvin pari tuntia.

Olen miettinyt pitkään, miksi elokuviin pestataan aina samat naamat, vaikka luulisi lahjakkaita näyttelijöitä tässä maassa riittävän. Oli ihanaa nähdä tuoreita kasvoja valkokankaalla, jotka toivottavasti nähdään tulevaisuudessa yhä useammin leffojen päärooleissa.

Uskon, että nämä jäbät (Rami Rusinen & Olli Rahkonen) löytävät paikkansa useammankin teinitytön (...tai vanhemmankin tytön..köh..) päiväunista.


Eikä PMMP:stä tutun Paula Vesalan roolisuorituksessa moittimista ole, vaan mimmi hoiti homman kotiin täysin pistein.

Jos Kummeli-henkinen komedia on nähty, musta komedia ei uppoa ja viikonloppuna tekee mieli katsoa kotimaista aitoa komediaa leffateatterissa, suosittelen lämpimästi! :)Leppoisaa viikonloppua!

-Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti