sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Sunnuntain puhelinpaniikki!

Sunnuntaina Ylellä on töissä vain välttämätön henkilökunta, jos edes sitäkään. Siispä teknisten mutkien tullessa matkaan, täällä toimituksessakin saa olla oman onnensa nojassa.

Tämä saatiin huomata tänään aamulla YleX Himotuimpien ja Oma lista -ohjelman juontaja Tytin kanssa, kun studion puhelin mykistyi. Olen ennen onnistunut buuttaamaan puhelimen perinteisellä "virrat pois ja takaisin päälle" -taktiikalla. Se ei tänään kuitenkaan herättänyt puhelinta, joka oli vaipunut totaaliseen sunnuntaikoomaan.

Tytille tuli pienoinen paniikki, sillä Oma lista -ohjelmassa soitetaan kuulijoille ja haastatellaan heitä omille listoilleen valitsemistaan biiseistä.

YleX Viikonlopun suunnittelun ohessa yritin parhaani mukaan auttaa Tyttiä, jotta puhelin saataisiin elävien kirjoihin.


"Ei hätää Tytti, mä hoidan mä hoidan!!!"

Soitin tekniseen tukeen, joka ei osannut auttaa. Siellä ei edes ymmärretty missä vika on, joten vastuu puhelimen toiminnasta oli mun harteilla.

Jaiks.

Suunnistin studioiden konehuoneeseen, mikä on kaikkien teknisten vempainten aivot. Tuuletus puhalsi vimmaisesti näiden koneiden pyörittäessä koko toimitusta.

Puhelin pitää buutata jossain täällä sijaitsevan vempaimen kautta. Alkoi järjetön etsiminen.Sitten alkoi järjetön "ettententten" -arpominen. Vedänkö irti keltaisen vai valkoisen pihan!?!?!! Paineita! Hiki! Ahdistus!!Aaaaaargh1! Niitä on niin paljon!

Päätin jättää piuhat koneeseen kiinni ja toivoa että puhelin herää itsekseen.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Lähetyksensä jälkeen Tytti sai YleX:n pelastavan tekniikkaenkeli Mikon kiinni, joka ohjeisti Tyttiä puhelimen buuttauksessa.

Nyt puhelin taas toimii ja YleX:llä kaikki hyvin.

Ainakin toistaiseksi.

Jännittävää sunnnuntain jatkoa!

-Anne

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli TODELLA pelottava hetki. Melkein vuodatin kyyneleen studiossa :(

    VastaaPoista