sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Unelmana rokkitähteys


Pasilan Ylen talojen käytävät ovat ihmeellisiä paikkoja. Ne jatkuvat kilometrikaupalla ja koskaan ei voi tietää, kenet ne kätkevät sisäänsä. Tällä viikolla istuin huoneessani, kun käytävästä sisään pöllähti tuntematon nainen. Hän pyysi lainaksi kynää ja paperia, istui mitään sanomatta työpöytäni toiselle puolelle ja alkoi kirjoittaa. 

Minä siinä ihmeissäni mietin, että kuka tämä mysteerinainen oikein oli ja miksi hän pöllähti huoneeseeni, mutta hän ei ollut moksiskaan, vaan raaputteli omia juttujaan post-it-lapuilleni. Kun hän oli valmis, hän antoi kynäni takaisin ja oli juuri poistumassa, kun ennätin huutaa hänen peräänsä: "kuka oikein olet?".
Kävi ilmi, että hän oli Ylen uutistoimittaja, joka oli tulossa tuomaan ystävänsä lasten levyjä UMI:n toimittajillemme kuunteluun ja tarvisti post-it-lappujani viestin jättämiseen.

Kyselin hieman lisää ja paljastui, että levyt olivat suomalaisjenkkiläisten sisarusten Karelin, 17, ja Janielan, 14, joiden unelmana on tulla rokkistaroiksi ja vanhemmat ovat valmiita satsaamaan heihin kymmeniä tuhansia euroja, jotta lasten unelma toteutuu. 
He olivat muun muassa kustantaneet nämä levyt manhattanilaisella levystudiolla nimekkään tuottajan avulla.  

Soitin Suomessa juuri sattumalta vierailevalle perheelle, ja tarina kymmenien tuntien viikkoharjoitteluista, Open mic -kisoista Manhattanilla, Paul McCartneyn tapaamisesta sattumalta levystudiolla ja 140 ihmisen konserttien järjestämisestä perheen olohuoneessa kuulosti niin kiinnostavalta, että päätimme Annen kanssa kutsua sisarukset ja heidän isänsä kertomaan unelman tavoittelemisesta lisää YleX Viikonloppuun. Kannattaa siis olla kuulolla tänään klo 16, kun Janiela, Karel ja heidän isänsä Henrik saapuvat studioon.

xoxo 
Inari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti