keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Tätä en TODELLAKAAN tiennyt työkavereistani...

Nyt oli niin kiinnostava lounas tässä menneinä päivinä, että pakko raportoida tapahtumista teillekin.

Lähdin syömään meidän YleX:n äänitiimin miesten kanssa eli äänisuunnittelijoiden Heikin, Tapsan ja teknisen tuottajan Aleksin kanssa, kun puhe siirtyi jostain kumman syystä meidän entisiin ammatteihin. Ja jopas jotakin alkoi paljastua aika lailla uusia piirteitä pöytäseurueestamme. Aleksi nimittäin kertoi, että on tehnyt töitä stripparina - eikä minään ihan tavallisena itsensäpaljastelijana, vaan rahat sujahtivat  hyväntekeväisyyteen opiskelijateatterin nimissä. 

No ei siinä mitään, sillä Heikki heitti vielä paremmaksi. Hän nimittäin paljasti toimineensa luultavasti yhtenä Suomen ainokaisista fluffereista eli esinuolijoista. Ja ei, ei todellakaan minkään pulla-astian nuolijana, vaan pornoteollisuuden kulta-aikaan toimineen naisnäyttelijän ns. esilämmittelijänä alan messuilla...  Siis meidän HEIKKI, se rauhallinen rillimies. Eikä siinä kaikki, sillä sama kundi oli riimaillut myös naistenlehtiin eroottisia novelleja - juurikin niitä, joita luettiin tyttöjen kanssa partioleireillä ääneen ja kiherreltiin.

Mulla oli oikeasti mennä intialainen lihapata väärään kurkkuun - mä en edes tiennyt tällaisesta nuolijan ammatista, saati sitten, miten sellaiseksi sitten pääsee. No peruskuviohan se oli, yksi frendi tunsi toisen ja sitten suositeltiin jne....siis suositeltiin :)

Mutta siis, jos haluatte tehdä lounaastanne ikimuistoisen, niin suosittelen aloittamaan keskustelun aiheesta: "Mitä muuta työtä olet elämässäsi tehnyt".

Aiheesta innostuneena kiertelin myös muualla YleX:n toimituksessa selvittelemässä, minkä alan hommia porukka on tehnyt. Ja olisi saanut kyllä aika monta muutakin kiinnostavaa lounaskeskustelua näistä aikaan.

xoxo Inari alias laivakaraoke-emäntä (opettelin Kotiviinin ja Katson autiota hiekkarantaa niin hyvin kuin pystyin ja lauloin niitä, kun estradi oli tyhjä)

Kanavan The Boss eli Jyri: Toimi 90-luvun lopussa Kirkan kiertuemanagerina.

"Hetki lyö -kiertueen suurimman suosion aikana yksi tehtävistäni oli saattaa Kirka turvallisesti lavalta hotellihuoneeseen (mähän olen turvamiehen mitoissa ollut aina:). Kotkassa, kun tulimme hotellin hissistä majoituskerrokseen, törmäsimme pariskuntaan, jolla oli akti meneillään hotellin hissioven vieressä lattialla. Hämmästyksen vallassa totesimme tilanteen, ja samalla nainen aukaisi silmänsä, katsoi ylöspäin ja totesi:"KIRKA!" Hekuma taisi loppua siihen. Miehen liikkeet nimittäin pysähtyivät, hän kääntyi katsomaan ylöspäin ja totesi lakonisesti:"No niin on."


Uudenmusiikin Aamuvuoron Juhani Kenttämaa: Lontoon Sohossa Merc-vaateliikkeen myyjänä. Myynyt muun muassa Ewan McGregorille puvun, kun hän oli lähdössä treffeille. 
"Aikalailla itseohjautuva asiakashan tuo oli. Osti lopulta viininpunaisen Tonic Suitin."

UMIn ja UMAn tuottaja Jani Kortti: Maakotkien pesien etsijä. "Etsimme pesiä ja laskimme poikasia."

YleX Iltapäivän Aino: Floristina ja hortonomina puutarhaliikkeessä.
"Tein hommaa olemattomilla kyvyilläni. Neuvoin naama peruslukemilla esimerkiksi, miten perustetaan nurmikko tai leikataan omenapuu, vaikkei mulla ollut aavistustakaan, miten nämä asiat pitäisi tehdä. Parasta kesässä oli se, kun sai koko päivän kastella taimia puutarhan perimmäisessä nurkassa. Onneksi kesä oli helteinen ja aurinkoinen, ja sain sen aikana elämäni parhaan rusketuksen."

YleX Iltapäivän tuottaja Darth Kolmassilmä: Veneenrakentajan apulainen tarrapalkalla.
"Tämä on pisimpään säilynyt palkka koskaan."

YleX Iltapäivän Timppa: Maalasin 250 metrisen aidan
"Kun hommaa tarjottiin tonnin urakkapalkalla, ajattelin, että tämähän on helppoa rahaa. Mutta toisin kävi. Työhön hurahtikin kuusi viikkoa,  ja kesä oli tietenkin vuosisadan sateisin."

YleX Iltapäivän Jenni:  Keittiöapulaisena hotelliaamiaisella sekä postinlajittelijana.

YleX Aamun Hanne: Fonectan puhelintyttönä, ruohonleikkaajana, punahilkana messuilla.

YleX Jatkojen Jani: Vanhusten kauppapalvelun lähetti
"Keräsin ostokset listan mukaan parhaimmillani 9 eri koriin ja toimitin vanhuksille, jotka maksoivat käteisellä - paitsi silloin, kun vastauksena olikin: "Ai, ei minulla mitään rahaa ole."

 Nettitiimin Ninni: Linnanneito Turun Linnassa

Nettitiimin JP:  Lihamyllyn siivoaja kaupan lihatiskillä
"Ainut työhaastattelu koskaan, jossa on kysytty, olenko käynyt armeijan."
 

1 kommentti:

  1. No ehkä kuitenkin on parempi päästä maistamaan kuin vain haistamaan, tosin en ole siitä aivan varma:)
    Siitä tosin olen varma, että maalaisin mielummin aika monta metriä aitaa kaatosateessa.
    Tosin jos oletetaan että Heikki seurusteli tuon naisnäyttelijän(kirjoitettu yksikössä) kanssa, niin tuo oli varmasti miehekkäin teko minkä mies voisi naiselleen tehdä tämän tukemiseksi urallaan.
    Romantikkona toivoisin asian olleen niin ja silloin joka jampan pitäisi nostaa hänelle hattua...

    VastaaPoista