perjantai 2. marraskuuta 2012

"On pakko bailaa pitkää päivää." -MC Nikke T

Vaikka pidin itseäni pitkään pesukestävänä rokkimimminä, olen viime vuosina joutunut tiiviin itsetutkiskelun äärelle. Musiikkimakuni on aina ollut laaja, mutta levyhyllyyni on vuosi vuodelta ilmestynyt yhä enemmän ja enemmän kotimaisia hiphop -levyjä ja Spotifyssa raikaa usein räp.

Tähän saattaa olla muutamakin eri syy. Ehkä rock on alkanut vähän kyllästyttämään. Ehkä se on totta, että musiikkimaku muuttuu/kehittyy iän myötä. Tai ehkä nykyään tehdään vaan niin hemmetin hyvää kotimaista hiphoppia.

Siitä kertoo muun muassa se, että nykyään 2000-luvulla syntyneet junnutkin osaavat räpätä käsittämättömän hienosti, minkä huomaa Ankka Räp -ohjelmasta ja RAP SM -skaba porskuttaa vuosi vuodelta suuremmalla volyymilla.

Suomen kielen ja räpin yhteen ujuttaminen ei kuitenkaan käynyt yhdessä yössä, vaan suomalainen hip hop on kulkenut melkoisen pitkän ja kivisen, mutta palkitsevan tien. 

Tästä puhutaan lauantaina YleX Viikonlopussa ja Lifestyleslotin vieraaksi klo 15 saapuvat Pyhimys (Ruger Hauer & Teflon Bothers) ja DJ Slow. Miehet tuomaroivat samana iltana myös RAP SM -skaboja Helsingissä, johon voit voittaa liput klo 16 jälkeen!

Tätä Teflon Brothersin Poimunopeus -biisiä mä luukutin ihan hulluna viime kesänä!


...mutta ei nää suomiräpin ensi askeleet MC Nikke T:n tahdissakaan huonolta kuulosta, vai mitä mieltä oot? :D


Hauskaa viikonloppua!

-Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti