sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kummitteleeko YleX:n toimituksessa? - osa 2


Kerroin pari kuukautta sitten siitä, kuinka joskus sunnuntaisin, kun olen yksin toimituksessa, tuntuu siltä, että en ehkä ole sittenkään ihan yksin...

Lauantaina, Pyhäinpäivänä, tämä tunne tuli voimakkaasti takaisin.

Toimituksessa ei ollut ketään muita, kuin minä ja Himotuimpia juontava Tytti. Päätin lähetystä valmistellessani käydä toimituksen naistenvessassa.

Suuntasin isoimpaan ja kauimmaisempaan vessaan, jota myös Kakkaajan vessaksi kutsutaan, sillä se on isoin ja mukavin paikka tällaiseen toimitukseen. Itselläni kyseistä hätää ei ollut, ja onneksi ei, sillä Kakkaajan vessan ovi ei auennut. Se oli lukossa.


Hetki oli hyvin hämmentävä, sillä toimituksessa ei ollut ketään muuta, kuin minä ja Tytti. Ja Tytti ei ollut vessassa. Menin tilanteesta niin hämilleni, että poistuin vessasta välittömästi, enkä edes käynyt asioillani toisessa kopissa, vaan palasin työpisteelleni ihmetellen lukittua vessaa.

Myöhemmin Inarikin saapui paikalle ja keskustelu siirtyi lemmikkieläimiin. Inari kertoi, kuinka hänen Nuppu-marsunsa ja Nuudeli-kissansa ovat molemmat kokeneet aikoinaan karun ripulikuoleman.

Samalla hetkellä Tytti tuli vessasta ja ihmetteli, että Kakkaajanvessa on lukossa. Kerroin, että se oli lukossa jo aamulla, kun olin menossa vessaan.

Tuli hiljanen hetki, jolloin kaikki katsoimme toisiamme.

Onko siellä vessassa siis joku vai ei?


Suuntasimme kaikki vessaan, joka oli hiljainen, aavemainen ja kolkko. Inari rohkeimpana alkoi rynkyttää ovea, joka ei avautunut. Lukko on rikki, joten emme saaneet väännettyä sitä auki.

Miten ovi on voinut mennä itsekseen lukkoon? Kuka siellä on käynyt viimeksi? Vai onko siellä joku edelleen?
Sydän pamppaillen nousin viereisen kopin pytyn päälle tarkastamaan, löytyykö vessasta joku. Ei löytynyt. Ei ainakaan ketään, jonka ihmissilmä voisi nähdä.


Silloin palaset alkoivat loksahtaa paikoilleen. Mysteerihän alkoi paljastua vasta silloin, kun Inari kertoi lemmikkiensä ripulikuolemista. Voisko olla, että aikoinaan joku entinen yleläinen on kokenut karmaisevan ripulikuoleman nimenomaan tuolla kakkaajanvessassa? 

Ehkä se ei olekaan saanut nimeään mukavuuksistaan, vaan karusta kohtalostaan? Onko lukko rikki siksi, että ruumis on pitänyt saada ulos? Onko tämä onneton ripulikuoleman uhri se, joka Ylex:n toimituksessa kummittelee ja ilmoittaa itsestään juuri pyhäinpäivänä lukitsemalla vessan, jossa itse menehtyi?Taidan tästä lähtien käyttää muiden toimitusten vessoja.

-Anne

5 kommenttia:

 1. Onkos se vessan lukko ollut aina rikki? :D

  VastaaPoista
 2. On!! Niin kauan kun mä muistan! -Anne

  VastaaPoista
 3. UUUU!!! Pelottavaa...
  Tosta kuvasta huomaa, (mikä on otettu vessakopista) että se on todellakin
  lukossa... Kyllä siellä jotakin tapahtunut. :D

  VastaaPoista
 4. i see dead people...! O_O ;)

  VastaaPoista