perjantai 12. lokakuuta 2012

Trashion puhuttaa!
Sain tämän kirjan käsiini alkuviikosta ja koin herätyksen. En ole koskaan ollut mikään ompelijatyyppi, mutta Outi Pyyn Trashion-opuksessa neuvotaan, miten luoda vanhoista vaatteista muotia ja tajusin, että voin loihtia vielä monesta vanhasta vaateparastani jotain uutta. Heti käsittelyyn lähtevät ainakin liian lyhyiksi jääneet neuleet. Yhteen ajattelin ommella vaikka vanhan paitapuseron hemlmikaulukset kiinni ja helmaan ehkä yhdistää jonkun palan toisesta neuleesta. 

Miettimään pisti myös se kirjassa esitetty fakta, että jokainen meistä suomalaisista aiheuttaa 24 kiloa vuodessa vaatteillaan kaatopaikkajätettä. Halpaketjujen vaatteet ovat usein niin huonoa materiaalia, että vaikka viemme ne kierrätykseen, ne päätyvät sieltä suoraan kaatopaikalle... 

Ei ihan heti tehnyt mieli lähteä shoppailemaan tämän opuksen jälkeen, paitsi ehkä ompelukoneostoksille :) Mutta hyvä niin, sillä onhan tällaisen shoppailuhullun ihan terveellistä katsoa niitä omia shoppailutottumuksia välillä rehellisesti suoraan silmiin. Tarvitsenko oikeasti kaiken sen, mitä haluan? No EN todellakaan.

Tästä kaikesta ja paljon muusta juttelemme huomenna YleX Viikonloppuun saapuvan Trashion-kirjan tekijöiden Outi Pyyn ja Hanne Linkolan kanssa. Kannattaa olla kuulolla lauantaina klo 13-17. Haastis klo 16.

xoxo
Inari

Ps. Aiomme valmistella lähetyksessä myös trashionista-yllätyksen YleX Iltapäivän Timpalle ; )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti