sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Koroilla horjuilua

Aijaijai!! Päkiät huutaa leipää ja pohkeet on jumissa. Olen kovasti harjotellut korkokengillä kävelyä, sillä erästä syksyistä projektia varten (josta voin kertoa lisää myöhemmin) sellainen taito tulee opetella.

Olen venähtänyt 177cm mittaiseksi, joten korkeiden korkojen käyttäminen ei ole ikinä tuntunut kovin tarpeelliselta, vaikka kauniita ne ovatkin.

Sain lainaan 15cm koroilla varustetut nilkkurit, joilla voin kävelyä opetella. Ja tätä täytyy treenata, sillä 192cm yläilmoissa hilluminen on melkoisen hankalaa...

Alla olevasta videosta voit tsekata, miltä tuo kävely tällä hetkellä näyttää ja miten tuottaja Inari mua tässä projektissa kannustaa.


Ja te kaikki korkeilla koroilla kävelyn taitavat mimmit siellä (ja miksei kunditkin)! Nyt niitä vinkkejä kehiin!

-Anne

5 kommenttia:

 1. Nyt sä menet vähän polvet edellä. Korkokengilläkin on tarkotus kävellä ihan samalla tavalla kun muillakin kengillä, eli kanta ensin, sitten päkiä. Polvien ei pidä olla koukussa koko aikaa, vaan suoristat ja taivutat niitä ihan samalla tavalla kuin tennareillakin kävellessä. Selkä suorana, ryhti hyvänä ja rentona. Hankala tälleen tekstin kautta neuvoa, mutta oikeastaan rentous on se pääasia. Lonkka auki (katso, ratsastaja päätyy tällaisessakin yhteydessä jauhamaan lonkkien tärkeydestä), kroppa jäntevänä, muttei jäykkänä. Kanta ensin, päkiä sitten. Suorista polvi.

  VastaaPoista
 2. Jousta lantiosta enemmän pitkittäissuunnassa eikä niinkään leveyssuunnasta. Eli lonkka liikkuu ylös alas eikä sivulta sivulle. Niin jo jos näyttää itsevarmalta ei kukaa huomaa miltä kävely näyttää. ;)

  VastaaPoista
 3. kantapää eka, se on varmain näkyvin virhe! kyllä se siitä sit ku tarpeeks harjottelee : )

  VastaaPoista
 4. Ei tuo tosiaan mitään ihan toivottoman oloista ollut. Kyllä Annesta vielä aika miestenielijä tulee Inarin osaavassa opissa. Kävely alkoi näyttää muuten vasemmalle kääntyessä heti paremmalta, suoralla ei oikein toiminut yllä jo huomioiduista syistä. Vähemmän vauhtia, perse keinumaan.

  VastaaPoista
 5. Oi vitsit, kiitos kaikista vinkeistä ja yleisestä kannustuksesta :D Korkokengillä kävelevien naisten arvostus on noussut ihan uusiin sfääreihin näillä hirmuilla horjuessani. Eli ei muuta kun leuka ylös, selkä suoraksi, kantapäällä aloitetaan ja takapuoli keinumaan! -Anne

  VastaaPoista