keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kurkistus UMK-artistien tyylien taa

 Eilen julkaistiin Uuden Musiikin Kilpailun 12 kisaajaa, ja minä lähdin paikan päälle kurkkimaan artistien tyylien taa. 

Repertuaari oli todella kirjava, ja koska biisejä ei saatu kuultavaksi muuta kuin parinkymmenen sekunnin maistiaisen verran oli  helppo zoomailla porukkaa tyylinäkökulmasta. 

 
 Omaksi suosikikseni naikkosista nousi ehdottomasti The Voice of Finlandistakin tuttu Krista Siegfrids ja hänen uskomattoman räväkkä outfit, jossa oli yhdistelty Madonnaa, Pinkiä ja Marilyn Monroeta. Poseeraustaidotkin oli mimmillä kohdallaan vai mitä tuumaatte? Rannekoruja oli käsissä sen verran paljon, että hippojen loppusuoralla alkoi kuulemma mennä treenistä tuo look.

Kisan yllättäjä niin läsnäolollaan kuin kengilläänkin oli mielestäni Diandra. Neidin kaviokengät herättivät paljon huomiota, ja pakko sanoa, että ottaisin mielelläni ne itsekin pikkujouluaveciksi. Dianra tulee muuten YleX Viikonlopun haastikseen 16.12., jolloin saatte kuulla, mikä Idols-voittajan vei Uuden Musiikin kilpailuun.


Kisan tuomaristoon kuuluva Apulannan Toni Wirtanen oli antanut stylisti Tommy Kilposelle vapaat kädet. Tuloksena oli tohtori Sykerö meets saarnaava rovasti, mutta täytyy sanoa, että homma toimii. Kisan aikana tullaan kuulemma näkemään paljon hattuja ja silmälaseja. 


 Yksi kisan tuntemattomammista tulokkaista oli kokkolalainen veljespoppoo Great Wide North. Miehet olivat tulleet pressiin sattumalta kaikki samanlaisissa ruskeissa maihareissa, ja kovin kaukana eivät olleet toisistaan myöskään pressipäivän kengät. Veljekset vakuuttelivat, ettei kinaa synny kuitenkaan kengistä eikä naisistakaan, vaikka Kokkolan valikoima ei kovin suuri olekaan. Huomiota herättivät myös pohjolan pojat Oulusta. Last Pandan miehet olivat liikkeellä asenteella, jossa rock kohtaa discon. Se näkyi  tyylissä, jossa yhdisteltiin niittejä, nahkaa, maihareita ja neonvärejä.


 Viimeisenä bongasin kisan nuorimmat kundit. Helsinkiläisbändi Arionin laulaja Viljamin übermakea nahkarotsi suorastaan kutsui minut luokseen. Kundi kuitenkin kertoi, että se oli aivan liian kireä ja siksi epämukava. Kengätkin kuulemma hiersivät. Onneksi meno oli muuten korkealla ja kisaan oli tultu voittamaan.
"Me ei olla mikään tavallinen hevibändi, vaan yhdistelmä poppia, metallia ja jopa klassisia soundeja," kundit listasivat.
Innolla nyt sitten seuraillaan, kuka näistä tyylitaitureista räjäyttää potin myös musiikillaan. Uuden Musiikin Kilpailussa ovat muuten mukana myös Atlètico Kumpula, Elina Orkoneva, Iina Salin, Ilari Hämäläinen, Lucy Was Driving, Mikael Saari ja Rautakoura.

xoxo Inari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti