sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Testaa, uskallatko puhua suoraan

Elastinen kävi YleX Viikonlopun vieraana testaamassa, uskaltaako hän puhua ihmisille suoraan. Hänen tuloksensa ei ollut aivan yksiselitteinen vaan vastauksia kertyi yhtä paljon a- ja b-saralta.
Uskallatko sinä puhua ihmisille suoraan?

Kuuntele Elastisen tekemä testi täältä.

xoxo 
Inari  

Tetsaa, Uskallatko puhua suoraan?
 

1: Mitä luonteenpiirrettä arvostat ihmisissä eniten?
  a) Rehellisyyttä ja suorapuheisuutta. 
  b) Empaattisuutta – sitä, että ottaa myös toisten tunteet huomioon.  
c) Hienotunteisuutta ja rauhallisuutta.

2: Bestiksesi haluaa harrastaa kanssasi maratonpuheluja ja nyreentyy, jos sinulla on muuta tekemistä. Mitä teet?  
a) Nostan kissan pöydälle ja sanon, etten ehdi jauhaa välitunnilla puhuttuja asioita vielä uudestaan puhelimessa, sori vaan.  
b) Ehdotan tapaamista, koska kasvotusten on mukavampi turista.
  c) En sano mitään, koska en halua loukata bestistäni. Kai minullakin on ärsyttäviä luonteenpiirteitä…?

3: Miten aloittaisit virallisen seurustelun?

 a) Kysyisin heti parin viikon päästä, ollaanko me vai eikö olla. En jaksa mitään arvailuleikkejä. b) Yrittäisin kutsua sopivassa tilanteessa tyyppiä seurustelukumppanikseni ja katsoa, miten hän reagoi.
 c) En mitenkään. Kun olisimme tapailleet kolme kuukautta yhtä mittaa, miettisin että kai tämä sitten on seurustelua.

4: Sinulla on kaverina "takiainen", josta et millään pääse eroon. Teillä ei ole enää mitään yhteistä, mutta kaverisi soittelee silti tauotta. Miten hoidat tilanteen? 

a) Lakkaan vastaamasta puheluihin ja tekstareihin. Jos tyyppi ei lopeta kuukauden sisällä, kiljun: JÄTÄ MUT RAUHAAN!  
b)Yritän keksiä yhteistä tekemistä, kuten vaikka liikuntaa. Olemme sentään tunteneet niin kauan, etten kehtaa vain heittää kamuani roskikseen. 
  c) En mitenkään. Ajattelen, että saatan itsekin olla jonkun mielestä "takiainen", mutta omasta mielestäni hyvä kaveri hänen kanssaan.

5: Mitä toivoisit, että kultasi sanoisi sinulle, jos suhteenne tyssäisi?
 
a) "Tää seurustelu ei enää tunnu kivalta."
 b) "En tiedä mikä mua vaivaa… Ehkä meidän kannattaisi pitää pieni tauko."  
c) "Mä en ansaitse sua."

6: Mitä tekisit, jos paras kaverisi puhuisi sinusta pahaa selän takana – ja toinen kaverisi kertoisi sinulle siitä? 

a) Näyttäisin tulevalle bestikselleni taivaan merkit ja antaisin ystävyydelle kenkää niin että paukahtaa.  
b) Ottaisin bestiksen puhutteluun ja kiittäisin toista kaveriani rehellisyydestä.  
c) Miettisin salaa, haluaako kaverini vain rikkoa välimme – hänhän ei ole ikinä tykännyt siitä, ettei ole bestikseni.

7: Kun tulee aika jättää seurustelukumppanille hyvästit, miten toimit?
 
a) Asiaa on turha vatvoa naamatusten. Soitan ja sanon, että tästä ei tule mitään. Parasta lisätä, että olen tavannut toisen, niin hän ei elättele turhia haaveita yhteen palaamisesta.  
b) Menen käymään hänen luonaan ja kerron hänelle rehellisesti, miltä minusta tuntuu. Ainakaan en jätä hyvästejä puhelimessa tai meilissä, koska toisellakin on oikeus sanoa mielipiteensä.  
c) En tiedä pystyisinkö edes jättämään ketään! Varmaankin vatvoisin asiaa mielessäni kuukausitolkulla ja sitten lopulta kirjoittaisin vaikka kirjeen.

8: Ystäviesi mielestä olet joskus… 

a) Liian ärhäkkä. Pamautat oman mielipiteesi aina julki ennen kuin ehdit ajatella, miten se ehkä vaikuttaa muihin. Joskus olet möläyttelijöiden kuningatar.  
b) Liian pohdiskeleva. Et uskalla tehdä päätöksiä ripeästi, vaan punnitset kaikki vaihtoehdot aina monelta kantilta ja huolehdit etukäteen lopputuloksesta.  
c) Liian nynnerö. Sinulle sanotaan, ettet saisi suostua kynnysmatoksi.

9: Monenko kaverin kanssa olet pistänyt välit poikki? 

a) Vaikka kuinka monen. Jos en saa ystävyydestä enää mitään irti, on turha roikkua.  
b) Parin – mutta siihen oli hyvä syy!
c) En yhdenkään.  Tekstareilla riiteleminen on... Raukkamaista. Jees silloin, jos tyyppi on käyttäytynyt törkeästi eikä häntä halua nähdä.Eniten a-vastauksia:
Sinä et turhia arkaile – puhut suusi puhtaaksi, jos seurustelukumppani, perheenjäsen tai ystävä raivostuttaa. Sanot suoraan, mitä ajattelet, koska uskot, että rehellisyys on kaikkein tärkeintä. Et jaksa katsella ärsyttäviä ihmisiä minuuttiakaan, vaan mietit aina, mitä saat itse irti ihmissuhteista. Jos jonkun naama tai tekemiset eivät enää miellytä, yrität korjata asian tai vaihdat surutta uuteen ihmiseen. Aina ei voi olla kaikille mieliksi! Se on totta, mutta varothan silti, ettet jyrää muita ihmisiä suoruudellasi. Opettele miettimään aina hetki, ennen kuin sanot tai teet jotain äkkipikaista – se on helppo keino välttää monta kiusallista tilannetta ja kolkuttava omatunto!  

Eniten b-vastauksia:
Pidät huolen siitä, että yrität olla ihmissuhdeasioissa reilu ja oikeudenmukainen. Otat huomioon myös vastapuolen tunteet etkä toimi hetken mielijohteesta. Uskot puhumisen voimaan – sinusta ongelmat on luotu selvitettäviksi. Siksi yrität aina puhua suoraan mutta muotoilla sanottavasi mahdollisimman diplomaattisesti, ettei kukaan loukkaannu turhaan. Hyvä niin! On hienoa osata käyttäytyä fiksusti ja sanoa vaikeatkin asiat selvästi alentumatta veemäisyyteen. Koskaanhan ei tiedä, kehen tulevaisuudessa törmää… 

Eniten c-vastauksia: 
Kääk, pelkkä ajatuskin suoraan puhumisesta pelottaa sinua! Inhoat yli kaiken riitelyä ja eripuraa, ja pyrit siksi välttämään sitä viimeiseen asti. Et osaa ilmaista mielipiteitäsi, koska pelkäät muiden ihmisten loukkaamista. Ajattelet aina, miltä sinusta tuntuisi, jos joku tekisi sinulle niin… Empaattisuus on arvokas luonteenpiirre, mutta varo, ettet päästä sitä liian pitkälle! Kynnysmattona on raskasta olla ja sinulle tulee siitä pian paha olo. Opettele pitämään kiinni oikeuksistasi ja kertomaan rohkeasti, mitä mieltä olet! Joskus ei pääse eteenpäin, jos ei nosta hankalia asioita käsiteltäviksi.  

Lähde: demi.fi - lisää testejä löydät täältä.

2 kommenttia:

  1. Eniten B -vastauksia ja pitää varmaan aika paljon paikkaansa tuo kuvaus :D.

    VastaaPoista
  2. tuo linkki ei enää toimi, uusi testi linkki on: http://demi.fi/hupia

    VastaaPoista