lauantai 16. helmikuuta 2013

Lähde kanssamme Emma Gaalan bäkkärille!


Juuri kun UMK:sta toivuttiin, on aika nostaa katse kohti tulevaa Emma Gaalaa. 1.3 järjestettävässä tapahtumassa palkitaan menneen vuoden paras musiikki ja sen tekijät. Gaalan juontavat Anne Kukkohovi ja Mika Ikonen ja siellä esiintyy mm. Biffy Clyro.

Mä ja Inari ollaan aika innoissaan, sillä me päästään teidän kanssa Emma Gaalaan bailaamaan. Kyllä, näin on! YleX Viikonlopussa voit voittaa tänä ja ensi viikonloppuna (viikoilla 7 ja 8) liput gaalaan itsellesi ja kaverillesi Kukaminähän-tietokilpailussa klo 15 jälkeen.

XTyyli-blogin kautta voit kuitenkin voittaa spessupalkinnon: VIP-liput itsellesi ja kaverille Emma Gaalaan, bäkkäripassit ja hotellimajoituksen! 

Eli pääsette pyörimään meidän kanssa  bäkkärille ja illalla voitte ryömiä suoraan jatkoilta hotelliin nukkumaan, kuin siistii?!? No siistii! (Pakettiin kuuluu kaksi erikoispassia sekä hotellimajoitus. YleX ei osallistu matkakuluihin tai muihin illan kuluihin, VIP-paketin ikäraja on 18 vuotta.)

Voit osallistua tähän skabaan kertomalla kommenttiboksiin, miksi juuri hänen kuuluisi voittaa Emma -palkinto. Perustele mielenkiintoisesti siis, miksi juuri haluamasi Emma -ehdokas tulisi palkita  ja miten kyseinen artisti, bändi tai biisi on ehkä ilahduttanut tai vaikuttanut sinun elämääsi. Muista lisätä vastaukseesi myös toiminnassa oleva sähköpostiosoite, jotta voimme ottaa voittajaan yhteyttä.

Onnea kilpailuun, paras kertomus voittakoon! Kilpailu päättyy 24.2., minkä jälkeen ilmoitamme voittajille sähköpostitse.

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT! 

Kiitos kaikille osallistujille.

Voittajakommentin jätti Kultasiipi -nimimerkki, onneksi olkoon!

Terkuin, 

Anne ja Inari

48 kommenttia:

 1. Emma-palkinto biisi-kategoriassa tulisi mennä Elokuun "Soutaa Huopaa"-biisille. Omaan elämääni tämä kappale jäi vaikuttamaan ikiajoiksi; sain esikoistyttäreni toukokuussa 2012. Tämä kappale soi noihin aikoihin paljon radiossa, ennen synnytystä toimi voimamusiikkina ja tämän tahtiin oli helppo hallita kipuja esimerkiksi jumppapallon kera :) rytmi on niin tarttuva. Toisekseen biisi on niin simppeli ja kuitenkin iloinen, että se ei käynyt ärsyttämään hankalimmilla hetkilläkään kun se radiosta synnärillä soi. Arvelin, että vauva varmasti tunnistaa synnyttyäänkin tämän rytmin, sen verran repeatilla se raskauden loppuaikoina soi :)

  terkuin Milla
  millamarjut@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Emma-palkinto Vuoden naissolisti-kategoriassa tulisi mennä Ehdottomasti Johanna Kurkelalle. Siitä syystä että jos olisi ollut ehdokkaana Suvi Teräsniska niin olisin antanut hänelle pystyn,mutta kun hän ei ole niin mun mielestä se pysty kuulluu johannalle. Johanna on lupaava uusi artisti iskelmätaivaalle. Siksi johannan tarttis voittta
  Terveisin
  Timo
  Timppa-91-@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Biisi-kategoriasta ehdottomasti ROBIN. Robinin ensimmäinen sinkku julkaisu Frontside ollie kuulosti lähinnä monen korvaan pelkältä vitsiltä, kunnes Robinin sinkku tavoitti varmasti oikean kuulijaryhmän eli nuoriso! Heti tämän jälkeen Robinia kokoajan verrattiin "suomen justin bieberiksi", mutta Robin piti puoliansa ja sanoi että hänhän ei mikään Suomen justin ole vaan suomen robin! Tätä myöten Robinia on alettu pitämään Robinina eikä Suomen Justinina. Tästä biisistä alkoi ehkä suomen ainoan teinisensaation menestys ja Robinilla on selvät tavoitteet ja mahdollisuudet kansainväliseksi teinisensaatioksi. Robin myös ihanalla tavalla tuo minunkin mieleen hyviä muistoja ylä-aste ajalta kun kaikki oli ns. huoletonta elämää ja suurimmat ongelmat olivat vanhempien kanssa sovitut kotiintulo ajat ja myöskin tytöt olivat niin ihanan ärsyttäviä. pikku_miqqqq@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Hevisaurus, koska he tekevät musiikkia aliarvioimatta lapsia ja autossa mukana matkustavia vanhempia! Tarinat toimivat, karaktäärit ovat hauskoja ja oikein sympaattisia - samaan aikaan kuitenkin soitetaan ihan oikeasti.
  Tuotteistus vähän harmittaa, mutta toisaalta: kuinka moni meistä voi ottaa suosikkiartistinsa edes pehmoleluna kainaloon nukkumaan?

  Johanna.leppapuska@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Emma-palkinto vuoden tulokas palkinnon ansaitsisi mielestäni Jesse Kaikuranta. Kaikuranta on omalla persoonallaan sekä herkellä tulkinnallaan valloittanut monet sydämet.On hienoa, kun artisti pystyy laulamalla kertomaan tarinaa sekä sitä kautta vaikuttamaan tunteisiin, laulaminen ja tunne tulee sisältä sydämestä. Kaikurannan kaltaisia tulkitsijoita on harvassa, nostan miehelle hattua ja toivon Kaikurannan kaltaisten artistien jatkavan valitsemallaan tiellään, koska sille tielle mahtuu vain harvat ja valitut.

  Mahtavaa kevättä kaikille!

  Terveisin, Jaana

  jaana.martinkauppi@luukku.com

  VastaaPoista
 6. Toivon vilpittömästi, että Frontside ollie valitaan vuoden biisiksi!

  Ei ehkä musiikillisesti joukon nerokkain kappale, mutta on saanut koko Suomen bailaamaan villisti ikään tai sukupuoleen katsomatta. Oon pitkin vuotta todistanut useaan kertaan, kun kaveripiirini hipsterit, teekkarit ja hevarit ovat sulassa sovussa laulaneet ja joranneet kappaletta fiilis katossa. Ihana joukkohysteria!


  - Elina
  el-ina [at] dnainternet.net

  VastaaPoista
 7. Oli vaikea valita, mikä artisti, bändi tai ylipäätään yksi biisi sykähdytti eniten vuoden aikana. Kuitenkin päädyin biisiin, jonka tahdissa on jaksanut tanssia ja joka sisältää ehkä eniten hyviä muistoja menneeltä kesältä -Kran turismo. Biisi soi koko kesän taukomatta, millon kenenkin radiosta ja vieläkään en ole kyllästynyt.
  Kappale tuo ensimmäisenä mieleen kesäloman alussa tehdyn autoreissun kahden kaverini kanssa Hämeenlinna-Inari välillä, koska lomalla oltiin viimeinkin! Auton cd-asema oli hajalla, joten ei auttanut muu kuin kuunella vuoden kesähittejä ainoan kuuluvan kanavan -> ylex:n juontamana. Toisena hyvänä muistona tulee pipe festit, jossa JVG ei kerinnyt esittää Kran turismoa, mutta illemmalla Raappanan keikalla räjähti Kran turismon tahtiin.
  Kesä on nuoren ihmisen parasta aikaa ja hyvä seura oikeella musiikilla höystettynä on se, joka kruuna kaiken. JVG:n ja Raappanan biisissä on vaan jotain sellaista, mikä nostaa tunnelman kattoon, jos ei muilla niin ainakin minulla.

  evlu-94@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Vuoden miessolisti-Emman ansaitsee Samuli Putro. Jo pitkän uran musiikkialalla Zen Cafén keulahahmona tehnyt sielukas artisti on onnistunut loistavasti sekä 2011 että 2012 ilmestyneillä sooloalbumeillaan. Putro tuo sanoituksillaan julki suomalaisten miesten (ja joskus naistenkin) ajatukset ja tuntemukset. Ajatukset, jotka ovat siellä jossain, mutta joita kukaan muu ei kehtaa sanoa ääneen. Putron biisejä kuunnellessa aivan hämmentyy siitä, miten totta hänen lyriikkansa oikeastaan ovatkaan. Samuli Putro käyttää suomen kieltä ainutkertaisella ja ennennäkemättömällä taituruudella.
  Loppuvuodesta 2012 sain nauttia elämäni toistaiseksi parhaimmasta keikasta Turun Klubilla, kun Samuli Putro esiintyi mahtavalla energialla. Mies toi lavalle kaikki elämän sävyt, ei ainoastaan biisien lyriikoiden muodossa, vaan myös omien eleidensä ja olemuksensa avulla. Menevimpien kappaleiden aikana nyt jo nelikymppinen ”miespoika” hyppi ja pomppi lavalla saaden yleisönkin riehaantumaan kun taas hitaampien rakkauslaulujen aikaan hän sai pariskunnat tarttumaan toisiaan kädestä. Tunnelma oli välitön. Ennenkokematon. Aito.

  Henna,
  henna.kartano@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Vuoden biisi-titteli kuuluu ehdottomasti JVG:n ja Raappanan Kran Turismolle! Se räjäytti tajunnan ekaa kertaa toukokuussa sataman parkkipaikalla mistä muualtakaan kuin ylexltä kuultuna! Lomafiilis starttasi silloin autossa Kran Turismoa jamitellen, ja vaikka oli harmaa ja sateinen kesä, Kran Turismo sai (ja saa vieläkin!) sisäisen auringon paistamaan ja mielen johonkin Kanarian rannikolle ottamaan lunkisti mojiton maku suussa! Lisäksi myös Raappiksen svengaavan pehmeän äänen kuuleminen jälleen radiossa lämmitti mukavasti sydäntä. Pystiä näille pojille siis!

  Terkuin Hanna
  situationcomedy@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Uskaltaudun valitsemaan hieman tuntemattomamman kategorian näiden perinteisten rinnalle. Mielestäni Eva ja Manu tulisi ehdottomasti palkita vuoden parhaasta albuminkannesta. Albuminkannen on puhuteltava potentiaalista kuuntelijaa ja sen tulisi myös vihjailla vähän albumin tyyliä. Tässä Evan ja Manun kannen tekijät Tero Ahonen ja Sabina Gabrielli ovat onnistunut mielestäni loistavasti. Kansi on hyvin luonnollinen eikä kikkaile erilaisilla tehosteilla kuten ei myöskään heidän musiikkinsa. Kuvassa näkyvät reput kuvaavat hyvin Evan ja Manun levyn taustatarinaa eli tämä levyhän tehtiin reissunpäällä ympäri Eurooppaa. Kuvan miljöö näyttää myös siltä ettei se ole otettu Suomessa, joka kertoo hienosti levyn luomisprosessista. Evan ja Manun albuminkansi huokuu myös tarinoita seikkailuista ja unohtumattomasta reissusta. Minulle tulee kuvasta aivan fiilis kuin Manu katsoisi taaksepäin ja muistelisi heidän tietään tähän pisteeseen. Tämän pariskunnan musiikkimatka tuntuu aivan uskomattomalta ja myös kansi sopii tähän teemaan.
  Evan ja Manun albuminkansi (ja musiikki) todistaa myös sen, että yksinkertainen voi toimia täydellisesti. Yksinkertainen fontti yhdistettynä taustan luonnollisiin väreihin ja puhuttelevaan tunnelmaan tekevät Evan ja Manun albuminkannesta ehdottomasti vuoden parhaan! Albuminkannen voisi tiivistää minimalistisen kauniiksi.
  Vaikka kyseessä onkin paras albuminkansi – kategoria, pakko kehua myös duon musiikkia, joka on iso piristysruiske erilaisuudellaan ja luonnollisuudellaan. En tiedä mitä on tapahtunut, mutten normaalisti kuuntele mitään tämänkaltaista musiikkia. Evan ja Manun albumissa kuitenkin joku kolahti ja heidän niin monella tapaa rikas musiikki vain iski minuun. Keikalle en ole vielä päässyt mutta ehkä sekin siintää edessä lähiaikoina….

  //Sami, sapese@utu.fi

  VastaaPoista
 11. En palkitsisi ketään ehdokkaista, sillä olen katkera, siitä ettei Olavi Uusivirta ole taaskaan ehdolla. Palkitsisin Olavin, sillä hän on suomen loistavin laulaja-lauluntekijä, live-esiintymisestä puhunattakaan. En voi käsittää miksi Elvis istuu oikealla -levy jäi täysin huomioimatta näissä kinkereissä! Olavin musiikilla on ollut mun elämässä suuri merkitys, niin iloissa kuin suruissa. Se on tuonut mulle upeita ja toivottavasti ikuisia ystäviä ja on sillä rakkausrintamallakin ollut näppinsä pelissä. Olen ikuisesti katkera tästä Olavin unohtamisesta ja boikotoisin koko bileitä, jollei Biffy Clyro esiintyisi siellä. Siksi tämän minun ja Olavin kokeman vääryyden voi korvata ainoastaan antamalla nämä VIP liput mulle. Voin antaa toisen Olaville.

  Henna, hennez_93@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Emma -palkintoni menisi kategoriassa metallialbumi: Stam1na - Nocebo. Albumi kokonaisuudessaan on matka maailman ympäri Stam1nan vauhdittamana! Albumista huokuu työn tekemisen iloisuus ja miten raskas musiikki voidaan tehdä kuulostamaan myös kauniilta! Myös uusi tuottaja toi uutta puhtia tälle vuoden lätylle!

  Kyseinen kevään kynnyksellä toi valoa tylsiin työpäiviin ja albumi raikasi peltoreista työpäivinä monia kertoja ympäri! Kevään korvilla oli omat sählypelit ratkaisuvaiheessa ja levyä kuunnellessa kopissa tuntui jokainen joukkuetoveri itseni mukaanlukien saavan lisää virtaa edessä olevaan peliin! Siitä varmaan johtui hyvin mennyt kevät! Levy soi myös vieläkin mutta eri joukkueen kopissa!

  Terveisin Jarkko
  jarkko.timoskainen@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Vuoden albumiksi pitäisi valita Cheek - Sokka irti. En pitänyt Cheekistä ennen Vain elämää -ohjelmaa, jonka jälkeen Cheekin kappaleet ja ajatusmaailma alkoivat avautumaan minulle aivan uudella tavalla!

  Suurin syy kuitenkin tälle, että Cheek pitäisi palkita kyseisessä sarjassa, ja että minun pitäisi voittaa tämä kilpailu, on se, että tapasin Cheekin viime viikonloppuna hänen erään keikkansa jälkeen ja totesin hänet mahtavaksi tyypiksi! Hänen kanssaan oli hauska rupatella ja hengailla! Cheek kutsui meidät kanssaan jatkoille, mutta hukuimme toisistamme ihmismassaan ja päädyimmekin kavereideni kanssa muille jatkoille :( Tämä virhe pitäisi siis nyt korjata, joten oiva tilaisuus tähän olisi Emma gaalan bäkkärillä ja jatkoilla!! Toivoisin hänelle (ja myös itselleni;)) ansaittua voittoa!

  Terveisin Riikka
  riikka.sarin@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Samuli Putron Olet puolisoni nyt on hieno suomalainen kappale, joka kestää varmasti ikää ja tullaan muistamaan vielä vuosienkin jälkeen. Putron sanoitus ja sävellys koskettaa ja pysäyttää tavalla, joka nykyisin musiikkiteollisuudessa on jo poikkeuksellista. Se ei ole kertakäyttöinen kappale, joka nousee hetken hitiksi ja painuu sitten unholaan, vaan Olet puolisoni nyt -kappaleessa on ainesta ikivihreäksi suomalaiseksi klassikoksi. Putro on luonut merkittävän uran Zen Cafessa, mutta nyt soolourallaan tuntuu olevan paremmassa vireessä kuin koskaan. Tavalliset hautajaiset on levykokonaisuutenakin hieno, mutta Olet puolisoni nyt on sen ehdoton helmi.

  Itseeni Olet puolisoni nyt teki ilmestyessään niin suuren vaikutuksen, että halusin ehdottomasti tulkita kappaleen yhdessä mieheni kanssa rakkaan ystäväni häissä. Kappaleessa on kaunis elämän mittainen rakkaustarina, josta jokainen vasta-avioituva pari voi haaveilla. "Olit puolisoni silloin, olet puolisoni nyt."

  Putro ansaitsee tunnustuksen säveltäjänä, sanoittajana ja suomalaisten tunteiden tulkkina Emma-gaalassa. Siksi Olet puolisoni nyt on vuoden 2012 biisi.

  annika.gloom@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Nythän on käynyt niin että yritin aloittaa juoksuharrastuksen ja tietenkin jalka meni rikki heti alkuunsa. Korvissa soi upea Disco Ensemblen Warriors-levy ja fiilistä juoksuun riitti sen verran että sain sen kintun telottua. Jotenka nyt toivonkin että jalkani teloutumiseen löytyisi joku suurempi syy. En millään jaksa uskoa sen kaiken kivun olleen turhaa vaan uskon syvästi että olen alitajuntaisesti juossut tuon mahtavan levyn voittoon!

  Kaiken tämän lisäksi mainittakoon että olisi hienoa päästä paikan päälle vaatimaan kaikilta yhtyeen pojilta jalkahierontaa, onhan tämä rasitusvamma ihan selvästi osittain heidänkin käsissään :)

  mirkkat@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Vuoden tulokkaaksi tulisi valita Robin. Kuinka hienosti nuorimies saa lapset ja varhaisteinit onnestamykkyrälle. Ainakin omien lasten ja näiden kavereiden kohdalla laulujen sanat, opitaan ennätysvauhtia ja omia uusia versioita helpohkoihin melodioihin on kiva tehdä. Kappaleiden sanoitukset on myös hienosti suunniteltu myös perheen pienempien korville sopiviksi, vaikka aiheet olisivatkin jopa "rakkaudessa riutumista". Kaikin tavoin onnistunut kokonaisuus. Robin tekee musiikkia lapsille ja nuorille lapsena/nuorena ja se toimii. Monet automatkat on pelastunut mp3 soittimessa kaikuva Robin ja takapenkin "lapsikuoro".

  Suvi (suvipiritta (a) gmail.com)

  VastaaPoista
 17. Minä tahtoisin palkita nyt sen Pariisin Kevään ja Kesäyön vihdoin vuoden biisi-emmalla. Viimeksi yhtyeeltä meni samainen palkinto nenän edestä Jenni Vartiaiselle joten tänä vuonna olisi Pariisin Kevään voiton vuoro.
  Yksinkertaisuudessaan Kesäyön lyriikat ovat vain niin täydelliset, se on edelleen sekä kaikkien aikojen paras että ainoa "kesähitti" jota pystyy yhä lumoutuneena kuuntelemaan keskellä pakkasia ja korkeita hankia ilman, että se menettäisi upeaa lumoavaa tunnelmaansa, se ei huku valtavirtaan. Pariisin Kevät yhtyeenä on jotain niin omaperäistä, ettei toista samanlaista ole ja tajusin lopulta Kesäyötä kuunnelessa eturivistä livenä Provinssirockissa, että yhtye on parasta mitä olen löytänyt kymmeneen vuoteen. Yleisön yhtye osaa ottaa haltuun ja kansa on mukana täysillä niin klubeilla kuin festareilla ja se tunnelma mikä vallitsee on huikea. Jokainen tuntuu parhaimmalta keikalta koskaan.

  Toivosin suuresti Kesäyön voittavan. Sitä kuunnellessa on koettu ikimuistoisia elämyksiä viimeisen vuoden aikana, viime kesänä se soi lähes poikkeuksetta minne ikinä meninkään. Sen soidessa olen kohdannut ihmisiä joita en voisi unohtaa (ainoana miinuksena, että yksi PK-fanikaveri jaksaa muistuttaa miten pääsi kerran keskustelemaan bändiläisten kanssa, kenties joskus minäkin) kuljettu festareilla, sitä kuunnellessa on katseltu tähdenlentoja ja laulettu sitä niinä yöttöminä öinä, nyt kun sitä kuuntelee tulee mieleen elämäni parhain kesä joka aloitettiin YleX Popista Pariisin Kevään tahtiin.
  Kesäyötä tuli kuunneltua myös eräänä Ruisrockin yönä kun pyörä oli hajonnut palasiksi ja kotiin oli matkaa vielä 15 kilometriä, biisi tuntui lohdulliselta vaikka satoi kasvoille kyyneleitä. Myös Pariisin Kevät oli soittanut päivällä upean keikan joten ei se maailma tuntunut enää niin lohduttomalta. Yhä edelleen Kesäyö tuntuu täydelliseltä muistorikkaalta biisiltä, kesähitti joka ei vaivu unohduksiin. Yhtye ja biisi tekivät minuun suuren vaikutuksen joten Pariisin Keväälle ja Kesäyölle Vuoden Biisi- Emma. Pariisin Kevät on ansainnut sen.

  hamsteritatti@wippies.fi

  VastaaPoista
 18. Kyllähän mielestäni Disco Ensemblen Warriors-levy olisi voitettava. Disco Ensemble kuuluu edelleen ja varmasti aina suomalaisen musiikin kärkeen, hienoja levyjä ja biisejä vaan tulee aina, ei ikinä petä. Warriors-levy oli just niin Disco Ensemblen kuuloista, mutta silti erosi sopivasti viimeisimmästä The Island Of- albumista. Ihanaa agressiomusaa, ja välillä taas sitten sitä herkempää. Ja livenä biisit saavat aivan uusia olomuotoja. Mielestäni Suomen paras livebändi. Kyllähän tää levy nyt selvästi ansaitsee tuon Rockalbumin Emman!

  hennsukka@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Ihan vilpittömästi olen sitä mieltä Robinin kuuluisi voittaa vuoden tulokas palkinto! Tiedän että hän jakaa mielipiteet ja miellyttää enemmän ehkä juuri ala-aste ikäisiä tyttöjä mutta kuka alle 15-vuotias on saanut Suomessa luotua noin nopeasti noin hienon uran! Arvostan häntä artistina aivan mielettömän paljon! Etenkin se, että suosio ei johdu vain siitä että Robin on söpö, vaan pojalla on oikeasti lahjakkuutta niin biisien kirjoittamisen kuin laulamisen ja soittamisenkin suhteen. Hän ei myöskään jäänyt yhden hitin ihmeeksi vaan on saanut pidettyä suosionsa vähintäänkin samoissa mitoissa kuin silloin kun Frontside Ollie ilmestyi.
  Ja olihan tapa, jolla hän nousi kaikkien ihmisten huulille, aivan huikea! Yhdessä vuorokaudessa uskomaton määrä katsomiskertoja youtubessa ja muutaman viikon jälkeen jokainen tiesi kuinka Frontside Ollie menee, sitä on varmasti soitettu niin monissa pikkujouluissa kuin koulun päättäjäisissäkin eri variaatioilla ja sanoituksilla.
  Tämä poika todellakin ansaitsee tunnustusta!

  Anna
  lenanna2@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Etnoalbumi ehdottamasti Värttinä. Onhan yhtye jo vuodesta 1983 tehnyt hyvää kansanmusiikkia ja varsinkin uusi albumi UTU kuulostaa hyvältä. Myöskin siksi kun yhtyeessä käytetään monenlaisia soittimia jotka on suomen kansanmusiikille aika tuttuja ja myös tuo sitä läheistä isänmaallisuutta. Näinkin pitkän uran tehneet niin olisihan se hienoa antaa jotain arvostusta sille. Moni tällänen jää jotenkin nykyajan musiikin jalkoihin ja siksi olisi hyvä hetki tuoda hieman julki Värttinää.
  Uusin albumi UTU joka ilmesty viimmevuonna on menestynyt hyvin myös maailmalla. Yhtye on keikkailut myös ulkomailla ja saanut ilmeisesti isoakin menestystä. Jotenkin suomalainen kansanmusiikki ja tyyli uppoaa monessa maassa, mikähän siinä on sitten syy? Ainakin itse annan ison peukun näille neitokaisille kun ovat näinkin pitkään jaksaneet tehdä musiikkia ja toivotaan jotta vielä jaksaa.

  Terveisin TePsU

  gndel[at]suomi24.fi

  VastaaPoista
 21. Ehdottomasti Cheekille jostain kategoriasta missä on mukana niin Pysti Koska Siinä on Artisti joka ottaa keikoilla lavan ja yleisön haltuun oli tilanne mikä tahansa,Heittää abaut 150 keikkaa vuodessa ympäri suomea on mm suomen kovinkeikkaileva hiphop artisti, painaa tukka putkella keikalta toiselle eikä ketään jätä koskaan kylmäksi!  Elina.olander@luukku.com

  VastaaPoista
 22. Vuoden miessolistin palkinnon ansaitsisi mielestäni ehdottomasti Stig. Stigin musiikissa kepeys ja rento ote yhdistyvät yksinkertaisesti hyvään ja tarttuvaan sävellykseen. Se on tehty tosissaan, muttei vakavasti. Stigin biisit saavat aina hyvälle tuulelle, enkä tiedä, onko musiikilla sen parempaa tarkoitusta, kuin tuoda jotain hyvää arjen keskelle.

  Lisättäköön vielä, että onhan itse artistinkin ulkoinen olemus varsin piristävä, joka tietenkin antaa oman visuaalisen kokemuksen kuuntelijalle musiikin lisänä.

  Eipä kai niitä enempää perusteluja tarvitsekaan palkinnon ansaitakseen?

  Mira

  mirsuki@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Eiköhän Cheekin eli Jaren suosio ole räjähdysmäisesti kasvanut Vain Elämää-sarjan myötä,joka osoitti miehen olevan muutakin kuin vain pelkkää pintaa,radiohittikamaa ja craazy bailausta. Jare on muutenkin viimeisen vuoden aikana kypsynyt ja aikuistunut niin aristina kuin ihmisenä ja biiseihin on tullut enemmän sisältöä,jota on ilo kuunnella. Varsinkin biisi Anna mä meen feat. Jonne Aron kuuluu mielestäni Jaren tähän astisen uran parhaimmistoon. Tekstistä välittyy artistin elämän raadollisuus ja ongelmat,mitä julkisuus tuo osakseen muiden asioiden ohella. Itseäni varsinkin lämmittää suuresti,kuinka Jare laittaa kyseisessä biisissä naisille luun kurkkuun sanomalla:"taas random neitiä leikillään pakkaa/annan näiden mallimimmien käyttää mua hyväkseen/ne voi päästä mun sänkyyn, mut ei sydämeen". Siksi Cheekille kuuluisi mielestäni Emma kategoriasta yleisöäänestys artisti/yhtye sekä miessolistista. Kirsikkana kakun päälle ystäväni sattuu täyttämään juuri vuosia tuolloin 1.3 ja tälläisestä yllärilahjasta hän ei edes osaisi haaveilla :D

  Nonna

  tahtityttos@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Valitsin tuon Albumi kohdan ja minusta Robinin koodi- levyn kuuluisi voittaa.Kun koodi levy ilmestyi tuskin edes huomasin alussa sitä.Mutta samoihin aikoihin rakas äitini oli ensin tietämättömästi vakavasti sairas.Hänelle kuitenkin alkoi tulla oireita ja hän onneksi meni sairaalaan koska halusi tietää mikä on joka oli hänen pelastava asia.Lopulta hän pääsi lääkärille jossa he ottivat kokeita ja selvisi että äidilläni on kaksi valtimon pullistumaa päässä joista toinen oli vuotanut.Hän ei saanut enää liikkua ja seuraavana aamuna hänet kiidätettiin 300km päähän sairalaan ja minä koulussa en tiennyt mitään kukaan ei soittanut olin vain ja äidiltäni puhelimsta oli akku loppu.Kun koulun jälkeen menin kotiin isäni joka on ms tautinen ja ei pysty kunnolla kävelemään vain rollaattorin kanssa kertoi asiasta.En myöskään päässyt sairalaan hänen luokse koska emme omistaneet autoa ja olin 13v .Olin aivan järkyttynyt halusin kuunnella musiikia spotifystä ja löysin robinin koodi levyn jonka ihan helmi biisii ja ne kaikki muutkin auttoivat jaksamaan ja toivoin että äitini leukkaus menisi hyvin minulle myös selvisi että äitini olisi voinut kuolla minä hetkenä hyvänsä mutta olin onnelinen että hän pelastui.jouduin hulehtimaan itsestäni 2viikkoa ja isästäni koska veljeni oli armeejassa ja äitini on isäni henkilökohtainen avustaja silti jaksoin vain robini biisit auttoivat. Nyt vuosi tuosta olen robinin suurifani ja äitini on kotona terveenä.Se miten Robinin musiikki sai minut jaksamaan käydä koulua harkoissa ja hoitamaan isääni käydä kaupassa jne. On niin suuri juttu että en voi ikinä korvata robinille. Olisi myös kiva tavata hänet ja kertoa tarinani. Minusta robinin kuuluisi saada tuo palkinto siksi että hän jaksaa tehdä musiikkia joka on iloista ja johon voi samaistua ja hänellä on oikeasti hyvä laulamaan.
  Sähköpostini:anskuelina@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Antaisin Emma-palkinnon biisi-kategoriasta Elokuun "Soutaa Huopaa"-biisille. Kappaleeseen liittyy paljon muistoja kesä ajoista. Joka kerta kun kappaleen kuulee, se tuo mahtavan fiiliksen. Bändin eloisuus ja mahvava fiilis inspiroi minua monessakin asiassa. Upeaa on myls miten moni muusikko on osana tätä kappaletta. Sopii hyvään kuin huonoon päivään :) Kappaleeseen ei kyllästy koskaan!

  Tarvitsisin palkinnon poikaystävälleni ja itselleni. Liput olivat ehtineet mennä, ja poikaystävällä on tulossa synttärit. Muuten joudutaan lähtemään ruotsiin katsomaan Biffy Clyroa!

  maili janika.kiuru@wippies.com

  VastaaPoista
 26. Yllätän nyt itsenikin sanomalla, että haluaisin antaa vuoden naissolisti Emman Anna Puulle. Olen aikaisemminkin kuunnellut hänen tuotantoaan ja pidin erityisesti Kaunis päivä kappaleesta. Maailmaani ei ole niinkään mullistanut Annan tuotanto, mutta olen yllättänyt itseni harva se päivä laulamasta hänen kappalettaan Säännöt rakkaudelle. Kappale on oivaltava ja sanoja jää usein pohtimaan. Ja sitä paitsi! Onhan Anna Puun muodonmuutos keijukaistytöstä aikuisen naisen rooliin myös tuonut lisää artistin kiinnostavuutta!

  Sähköposti: assi9292@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Vuoden Emma palkinnon arvoinen albumi on ehdottomasti Jukka Pojan!Se on antanut Minulle voimaa kestää vaikeudet, se on lohduttanut surun keskellä ja ollut ajankohtainen silloinkin kun on löytynyt syy iloita ja olla onnellinen. Se levy on antanut voimaa sanoillaan ja lohtua ajatusmaailmallaan <3

  VastaaPoista
 28. Parhaan biisin Emman pitäisi voittaa Samuli Putro-Olet puolisoni nyt. Aivan ihana Rakkauslaulu. Erilainen kuin muut rakkauslaulut ja sen sanoma iskee juuri minuun.
  Samuli Putro kuuluu ehdottomasti suosikki artisteihin ja ennen sitä tuli kuunneltua myös Zen Cafea. Samuli Putro osaa tehdä biisejä ja jokainen voi tulkita ne omalla tavallaan.

  paukkuli@hotmail.com

  VastaaPoista
 29. Cheek on ehdottomasti vuoden miesartisti, koska viime vuonna hänestä puhuivat kaikki. Vaikka musiikki jakaa monien mielipiteet, hän oli enemmän kuin artisti. Pystyi viime vuonna taas laajentamaan kuuntelijakuntaansa omalta albumiltaan irroitettujen hittiensä, kuin televisiosta tuttejen cover-biisien avulla, yksinkertaisesti hurmasi koko Suomen ikää ja sukupuolta katsomatta. Viime vuonna yhdisti ihmisiä yli sukupolvien, oli koko kansan Jare. Pesee muut ehdokkaat niin musiikillisten kuin henkilökohtaisten ansioiden puolesta. Kuka muu kutsuttiin Linnan juhliin?
  Cheek osoitti olevansa vastuullinen ja haluavansa näyttää hyvää esimerkkiä esiintymällä edukseen. Ulkonäkö ja pukeutuminen on hillittyä, mutta tyylikästä ja sitä tarkkaillaankin paljon mediassa. Vaikuttanut muun muassa omaan pukeutumis- sekä hiustyyliini, pidän todella tyylikkäänä jätkänä. Antaa miehille hyvää esimerkkiä käyttäytymisensä puolesta ja naisille mukavaa silmänruokaa. Lunastanut paikkansa bileiden kovimpana tansittajana, nuorten tyyli-ikonina kuin mukavana koka kansan rap-miehenä.

  -Mika, micci10@netti.fi

  VastaaPoista
 30. Kea & Emil Bertell kansitaiteesta... hex666grinder@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Ehdottomassti tulokmas kategoriassa pitäisi palkita Eva ja Manu! Kaksikko on tehnyt mahtavan läpimurron vain ja ainostaan mahtavan musiikin ja sanoitusten ansiosta. Heidän tekemisissään näkyy halu ja tahto tehdä musiikkia juuri musiikin takia! Heittäytyminen elämän ohjattavaksi on hatun noston arvoinen suoritus ja koskettaa varmasti jokaista joka elää hektisessä nyky-yhteiskunnassa.
  G2593@student.jamk.fi

  VastaaPoista
 32. Mielestäni Kerkko Koskinen Kollektiivi ansaitsisi vuoden pop-albumin Emman. Yhtyettä on kiitelty jo monesta suunnasta, mutta mitkään kiitokset eivät ole tarpeeksi vuoden ehdottomasti parhaimman levyn palkitsemiseksi. Levy muistutti minua siitä, mistä musiikissa on oikeasti kyse: tunteista, joita hyvin kirjoitettu ja ennen kaikkea hyvin esitetty musiikki liikuttaa. Kerkko Koskinen Kollektiivin levyssä on kaikki palaset kohdallaan, eikä se UB-vivahteistaan huolimatta jää nostalgisoinniksi vaan on raikas ja täysipainoinen kokemus teksteineen, solisteineen ja orkestereineen.

  tuomastirkkonen at gmail.com

  VastaaPoista
 33. Paras biisin emma Samuli Putrolle. Taattua laatukamaa, sanoituksesta sovitukseen. Erilainen tarina rakkaudesta. Kappale on muutenkin ajaton ja kestää kuuntelua.

  marko.saastamoinen82@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Vaikka itse en kohderyhmään kuulukaan, eikä minulla ole edes lapsia niin vuoden lastenalbumi Emman pitäisi ehdottomasti mennä Hullujen Hattusten Siilijalanjäljelle! Hullut Hattuset ja heidän levynsä on ehkä suurelle yleisölle tuntemattomampi tapaus, mutta ehdokkaista he ovat oikeasti aidoimpia ja esittävät todellista lasten musiikkia. Mielestäni bändi Emmansa ansaitsee, mutta lisäksi sillä voisi olla suuri vaikutus heidän uralleen ja pystin myötä he varmasti nousisivat suuremman yleisön tietoisuuteen!

  Itse tutustuin bändiin viime kesänä Ilosaarirockin aikoihin, kun he tekivät rupiliskolle suojelubiisin, joka ainakin sulatti minun sydämeni! Aikuisenkin kannattaa kuunnella :)

  minnar@student.uef.fi

  VastaaPoista
 35. Olen samaa mieltä el-inan kanssa Vuoden biisi-ehdokkaasta eli pystin pitäisi voittaa Robinin Frontside ollie. Biisiä vihataan ja rakastetaan, mutta silti se yhdistää koko Suomen hulluun Frontside ollie -fiilistelyyn. Vuoden biisi -kategoriassa on selkeästi parempia biisejä ehdolla (esim. Samuli Putron "Olet puolisoni nyt"), mutta mielestäni Robinin aiheuttama villitys ympäri Suomea oikeuttaa Emma-palkinnon juuri hänelle.

  Vaikka Robinin kappaleet on selkeästi tarkoitettu nuorille teineille, aikuiset fiilistelevät sitä yhtä paljon, ellei enemmänkin! (Vaikka eivät haluakaan myöntää pitävänsä kappaleesta..) Kooomista kyllä, itse kuulun juuri tähän jälkimmäiseen ryhmään. Vuosi sitten matkalla wanhojen jatkoille laulettiin koko porukan kanssa bussissa yhteislauluna Frontside ollieta, vaikka en kyseisestä kappaleesta juurikaan välitä. Hetken päästä tämä biisi tuli radiosta ja bussikuskimme väänsi volumet kaakkoon ja saatiin vetää biisi kunnon sing alongina! Osattiin ainakin laulaa biisi niin, että kuski osasi yhdistää meidän version alkuperäiseen, heh.

  T. Ansku, larrow[at]hotmail.fi

  VastaaPoista
 36. Vuoden albumi kuuluisi Anna Puun Antaudun-albumille. Tosi hyviä sanoituksia ja lyriikkaa ja mikä parasta hyvää jatkoa Annan albumien sarjaan. Myös kappaleista tehdyt videot ovat onnistuneita.

  hannupakonen@yahoo.com

  VastaaPoista
 37. No ehdottomasti Emman ansaitsee huippulahjakas Laura Närhi, jonka ura kehittyy huiman nousujohteisesti. Laadukasta ja äärimmäisen huolella tehtyä musaa kaikilla osa-alueilla. Ja myös suuri yleisö tykkää!

  volanenjanne@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Cheek. Perusteluita ei tämä kaipaa. Vain elämää sarjasta välittyi paljon parempi kuva tästä kaverista, kuin minulla oli aiemmin ollut.Cheekin ja Jonne Aaronin kappale hienoa kuultavaa. Hassua, että perustelen näin vaikka en ole ollut suomiräpin kannattajia ;)
  marisan@suomi24.fi

  VastaaPoista
 39. Muutamia vuosia sitten etelätuuli toi pariisin keväästä raikkaan tuoksun suomalaiseen musiikkimaailmaan ja herätti minun kiinnostukseni suomalaiseen musiikkiin talviunestaan. Arto Tuunelan unen läpi puskeva ääniala lienee ollut pääinspiraationa saari ja kesäyö-kappaleiden musiikkivideoissa, jotka ovat kuin peräkkäiset unet jossain aamuyön todellisuuden ja mielen rajapinnassa. Hannu Aukian ohjaustyö sopii saumattomasti tähän kaikkeen ja luo hienon päätöksen saari-kappaleen viitoittamalle siniselle unelle.

  p.s. Kesäyö voittoon!


  launonmatkatili@hotmail.com

  VastaaPoista
 40. Cheek! Mies on vaan niin mahtava, ääni on ihana ja biiseissä hyvät sanat! Yksinkertaisesti paras :)

  heliviitala@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Morjes! Parhaan kansitaiteen pysti tulee antaa Lapkon Love-albumille. Miksi? 1. Tyyli: rujot karvattomat miehet ja rockokoo-sohva. Voiko olla herkempää kuin antaa palaa keskiaikaiseen tyyliin, kattokaa nyt niitä kavereita! 2. Tarina: kannen kuvalla tulee olla tarina. Love-kantta ihaillessa on vain ihmeteltävä tilanteen absurdiutta. Kansi suorastaan huutaa kääntämään esiin takakannen sekä avaamaan kansilehtisen. Miksi alastomuus, miksi yhden henkilön facepalm? Ja avaavatko levyn kappaleet kannen aihetta tarkemmin? 3. Suomalainen miesvartalo: onko kauniimpaa asiaa olemassa? Olen varma että pystille nimensä antanut Emmakin pitäisi tästä. Kiitos, terveisin Ernesti. duckstack@gmail.com.

  VastaaPoista
 42. Stig! Laululeija ja Puumaa mä metsästän ansaitsevat Emman -tieteskin! :)

  heidi.j.a.lindstrom@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Vuoden Emma palkinnon arvoinen albumi on ehdottomasti Jukka Pojan! Se on antanut Minulle voimaa kestää vaikeudet, se on lohduttanut surun keskellä ja ollut ajankohtainen silloinkin kun on löytynyt syy iloita ja olla onnellinen. Se levy on antanut voimaa sanoillaan ja lohtua ajatusmaailmallaan <3
  (emilia.vuorimaa@gmail.com -osoitteeeni unohtui aikaisemmasta viestistäni:))

  VastaaPoista
 44. Miessolisti Emma pitäisi mennä Cheekille. Vaikka Cheekin biiseistä pääosa on ns. bilemusaa niin arvostan sitä tosi paljon miten täysillä hän pistää itsensä likoon joka keikalla. Ja vaikka biisien sanat on röyhkeitä niin niiden takana on hyvin nöyränoloinen kaveri joka jakaa hyvää fiilistä ja positiivista energiaa faneilleen. Me like! :) teija.kaitainen@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Se hetki, kun ajatuksesi antaa mahdollisuuden kuunnella kappaleen sanoja, keskittyä niihin. Useamman kerran autolla ajaessani radiosta tulevan laulun sanat kosketti minua, sanat jotka kertovat elämästä: rakkaudesta, ilosta ja surusta. Sanat pistivät miettimään omaa elämääni, mikä minulle on tärkeintä.
  Sanoja elämän totuuksista: Laura Närhi.

  saaravu@mail.student.oulu.fi

  VastaaPoista
 46. Koskaan en ole ollut suomalaisesta musiikista erityisen kiinnostunut, mutta yksi yhtye ylsi ylitsen muiden ja pääsi spotify-listalleni loputtomaan soittoon. Kyseessä oli Pmmp. Varsinkin yhtyeen ensimmäisen albumin musiikki oli mukava piristys. Se ei hukkunut loputtoman melankolisen musiikin jalkoihin, joka tuntuu olevan niin kovin suosittua suomalaisen popmusiikin kulttuurissa.
  Mutta kyllä heidän uusinkin musiikkinsa on makuuni, ei ehkä enää niin suuressa skaalassa kuin aiemmin, mutta tytöt ovat uurastaneet ahkerasti ja tästä syystä mielestäni ansaitsevat vuoden yhtye Emman.

  Ja hei onhan nimeni Emma, joten tiedän varmasti parhaiten kelle pyysti tulisi luovuttaa ;)

  emmav_93@hotmail.com

  VastaaPoista
 47. Kyllä vuoden albumi on cheek ja sokka irti. Ei varmaa semmosia bileitä viime vuonna ollut missä tämä levy ei olis soinu. Sukka irti!!!
  Lm.ketola@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Vuoden biisi on ehdottomasti Elokuun Soutaa huopaa. Biisi on soinut niin paljon YleX:llä, että se on jäänyt soimaan päähän ikuisiksi ajoiksi. Ehkä myös siksi, että olen koko viime vuoden soutanut ja huovannut miesystäväni kanssa. Tai oikeastaan hän minun kanssani. Biisi nostaa raivon ja huvittuneisuuden kyyneleet silmiin. Olemme jälleen (kai?) eronneet. Lähtisin EmmaGaalaan parhaan ystävättäreni kanssa bilettämään. Nyt tarvitaan muuta ajateltavaa ja hauskanpitoa! t. Carla (carlaAK@saunalahti.fi)

  VastaaPoista