sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Testaa, kuinka kiireinen oletUuden Musiikin Kilpailun voittaja Krista Siegfrids testasi viikonlopun testissämme, kuinka kiireinen hän on. Tulos kertoi, että tuskin kiireisempää naista voikaan olla - onneksi nainen on itse sujut sen kanssa.

"Mä tykkään siitä, että mulla on paljon tekemistä. Oon tällainen adhd", Krista kiteyttää.

xoxo

Inari

Testaa, oletko liian kiireinen?

1. Kaveriporukkasi tapaa kahvilassa. Tunnin päästä...

a) Ehdotat, että otatte vielä toiset kahvit ja pullat, koska puhuttavaa on niin paljon.  
b)Sanot, että sinun pitää lähteä, koska olet jo myöhässä toisesta kahvittelusta/ treeneistä/ leffaillasta/ kultasi tapaamisesta. 
c)Soitat ja pahoittelet yhdelle kaverillesi, ettet päässytkään paikalle, koska sinulla on niin hirveän kiire päivä (ja oikeastaan koko viikko).  

2. Kirppiksellä...
a) Tutkit rekkejä ja pengot pöytiä tuntikausia. Ties mitä aarteita mummotakkien ja kulahtaneiden t-paitojen alle kätkeytyykään!  
b) Juokset puolessa tunnissa koko ison kirppiksen läpi. Silmäilet joka pöydän parissa sekunnissa ja jos et heti bongaa jotain, siirryn seuraavaan.
c) Et ehdi käydä kirppiksillä! Ryntäät vain tavalliseen vaatekauppaan, nykäiset tangosta jotain kivaa ja sovitat kotona. Onneksi palautusoikeus on keksitty.
 

3. Syötkö usein bussissa eväitä?
a) No en koskaan, paitsi ehkä karkkia.  
b)Toisinaan, jos en ehdi kotiin tai kahvilaan iltapäivällä.  
c) Vähän väliä! Mussutan täytettyä patonkia takapenkissä, koska muuten en ehtisi koulun, harrastusten ja kavereiden välillä haukata mitään.
 

 4. Kun kaverisi lähettävät sinulle Facebookissa hauskoja linkkejä ja pelejä, sinä...
a) Käyt katsomassa ne pelkästä uteliaisuudesta. 

b) Huokaiset, mutta saatat katsoa linkkiä hetken. 
c) Klikkaat ne samantien pois aikajanaltasi, koska ne tukkivat sen ja haaskaavat aikaasi.  

5.Kuinka usein näet kavereitasi?
a) Joka päivä. Elämä menisi muuten ihan hukkaan.
b) Kerran-pari viikossa riippuen siitä, mitä muuta tekemistä minulla on. 

c) Aika harvoin, koska minulla on liian kiire koulun, harrastusten tai työn takia.  

6. Kun ystäväsi järjestää kekkerit ja pyytää sinuakin leipomaan jotain, mitä viet hänelle?
a) Itse leipomiani mokkapaloja tai piirakkaa.
b) Jotain äidin leipomaa.
c) Kaupasta nappaamiani raksuja ja karkkeja. Kuka muka ehtii leipoa jotain?!
 

7.Ompelisitko itse vaatteita?
a)Kyllä! Rakastan nysväämistä ja uusien juttujen kokeilua. Sitä paitsi viihdyn kotona.
b) Ehkä, jos osaisin ommella enkä löytäisi kaupasta mitään kivaa.
c) En ikinä. En pysty istumaan paikallani edes puolta minuuttia, saati että jaksaisin keskittyä kankaan ja mallin etsimiseen, leikkaamiseen ja ompeluun.
 

8. Kampaajalla...
a) Istun hiljaa paikallani ja nautin siitä, että kerrankin joku keskittyy minun kaunistamiseeni.
b) Hermostun, jos joudun istumaan tuntikausia esimerkiksi värjäyksen takia.
c) Pölötän taukoamatta puhelimeen tai surffaan netissä, niin saan monta asiaa tehtyä samalla kertaa.
 

9. Kaverisi valittavat useimmiten...
a)Että jumitut esimerkiksi kirjaston hyllyjen väliin tunneiksi.
b) Ettet keskity tarpeeksi, kun he puhuvat sinulle.
c) Ettei sinua saa koskaan kiinni, koska et muista soittaa takaisin ja vastata viesteihin.

 

Eniten a-vastauksia:

Et ole liian kiireinen. Olet luonnostasi "hidas" tyyppi, joka nauttii itsekseen nysväilystä ja asioiden tutkimisesta. Ihmettelet, miten jotkut jaksavatkin juosta tukka putkella paikasta toiseen. Et haali harrastuksia kodin ulkopuolelta, vaan viihdyt mieluummin huoneessasi tai kavereiden kanssa tekemättä mitään erityistä. Et juurikaan tunne itseäsi stressaantuneeksi. Hyvä niin! Kiireeseen on turha mennä mukaan. Nautit elämästä, kun saat elää sitä omaan tahtiisi.

Eniten b-vastauksia:

Olet joskus liian kiireinen. Stressaannut helposti ja huomaat, että silloin keskittymiskykysi ei ole parhaimmillaan. Pelkäät, että tuhlaat aikaa. Siksi saatat vaikuttaa poissaolevalta etkä pysty elämään hetkessä. Mieti, mikä sinua stressaa. Koulussa on toki pakko käydä, mutta voitko esimerkiksi vähentää harrastuksia tai työvuoroja, jos sinulla on työpaikka? Älä uhraa nuoruuttasi turhaan säheltämiseen. Kaikkea ei tarvitse ehtiä tehdä tämän syksyn aikana.
 

Eniten c-vastauksia:

Kyllä, olet liian kiireinen! Haalit itsellesi tekemistä hullun lailla etkä osaa vetää rajoja. Joko olet tottunut pienestä pitäen valtavaan harrastusmäärään tai pelkäät, että jäät jostain paitsi, jos et osallistu kaikkeen. Todennäköisesti olet myös ylitunnollinen ja napsit koulussa kymppejä. Oletko varma, että jaksat moista menoa? Stressi on valtava rasitus elimistölle ja johtaa siihen, että sinun on koko ajan entistä vaikeampaa keskittyä ja rauhoittua. Myös ystävyyssuhteet kärsivät, jos sinulla ei ole kavereillesi (tai itsellesi!) koskaan aikaa. Kaiva esiin menoja pursuava kalenterisi ja mieti, mistä päästä voisit vähentää. Älä haali enää uusia harrastuksia ja tekemistä, vaan aseta asiat tärkeysjärjestykseen. Joskus ylenpalttinen tekemisen haaliminen voi kertoa siitä, että elämä ja yksinolo ahdistavat sinua.


Lähde: demi.fi. Lisää testejä.

1 kommentti:

  1. Eniten a -vastauksia. 5 kysymykseen oli huono vastata mitään, kun omat kaverit asuvat niin kaukana. Tosin kysely onkin lähinnä ihan nuorille jotka kuitenkin näkevät kavereita koulussa joka päivä :D. Olisi ihana nähdä kavereita joka päivä tai edes usemmiten.

    VastaaPoista